Here it is my latest miniature quilt, a shadow trapunto quilt. It’s a 12 inch square.
I discovered that I love making miniatures. I thought that having experience in making quilts (large or small), making a miniature would not be difficult or much different than making regular quilts. But it turned out that making miniature quilts has its own challenges.
Iata inca o miniatura. Are 30 x 30 cm. Am descoperit ca imi place sa cos miniaturi. Am crezut ca fiindca am experienta in coaserea quilturilor (mai mari sau mai mici), sa fac o miniatura nu poate fi ceva greu sau prea diferit. Dar s-a dovedit a fi o provocare.
Comparatie de marime cu un format A4 The back of the quilt / Dosul quiltului Details / Detalii In order to make a miniature you need to work in smaller scale: thinner needles, thinner thread, narrow binding, smaller stitches, lower speed of machine. And for trapunto, it’s a must to use water-soluble thread in the needle and in the bobbin. It’s a little expensive, but the tread do the job very quickly and with no problems. No headaches with thread’s tension, with beginning or ending of a seam. After the quilt is finished, just put it in water for a few seconds, and all stitches done with water-soluble thread will be gone. The trapunto motifs remain stitched with quilting thread that we used to secure the layers of quilt.
Have you just stitched wrongly on a motif? There is no need to use seam ripper and undo the stitches. Stitch again, anyway, the stitches will go in water.
La lucrul unei miniaturi, tot ceea ce ai nevoie trebuie sa fie de marime mai mica: ace mai subtiri, ata mai subtire, binding (bentita de pe marginea quiltului) mai ingust, cusaturi mai marunte, viteza la masina de cusut mai mica.
Si pentru trapunto pe o miniatura, neaparat de folosit ata care se topeste si in ac, si in suveica.
Desi e cam scumpa, ata asta face o treaba grozava. N-avem batai de cap cu tensiunea firelor, nici cu inceputul sau sfarsitul unei cusaturi. Dupa ce quiltul e gata, se scufunda pentru cateva secunde in apa, si toate cusaturile facute cu faimoasa ata dispar.
Motivele cu trapunto raman frumos conturate de o singura cusatura, cea care tine laolalta toate straturile quiltului.
Din graba am cusut stramb un motiv ? Nu e nevoie sa descoasem. Doar corectam cusatura, apoi oricum toate cusaturile vor disparea.
Some people use water-soluble thread to basting a quilt.
Unii folosesc ata solubila in apa si pentru a insaila quiltul, inainte de a-l quiltui. O cheltuiala in plus, dar timp economist, pentru ca nu mai e nevoie sa scoti ata de insailare.
QUILT UNIVERS says
Minunat inceput de an!!
Excelent quiltul cu margarete…si ideea cu ata solubila e foarte interesanta.
daniela
Sanda says
Ce miniaturi frumoase, frumoase rau de tot! Margaretele tale dragi ti-au fost din nou o minunata sursa de inspiratie. Am un singur mic comentariu, dar nu la quilt care e perfect, ci la blog. De fapt doua. Primul: felicitari ca scrii excelent si-n engleza! Si al doilea: de ce nu ne lasi si pozele mari in spatele celor pe care le publici pe blog? Faci economie de volum de stocare pentru Blogger? :-)) As vrea sa vad si mai bine – pana ajung sa le vad in realitate:-)
Ai inca o data toata admiratia si dragostea mea.
Geta says
Sanda, eu pun poze mai mari, dar Blogger le mareste numai pe care le vrea el. Nu stiu cum le sorteaza… Daca stie cineva de ce, dati-mi si mie de veste… Mersi !
ElenaG says
Geta pentru mine este o incantare pentru inima , ochi si minte acest blog al tau !Pentru ce simt , ce vad si ce invat .FELICITARI !
Nu-ti urez lucrari minunate in noul an , caci le faci minunate oricum , ci multa, multa sanatate si timp sa faci tot ce-ti propui !
Cu drag
Ela
carmina plosceanu says
Ce pot sa mai spun si eu..cuvintele sunt de prisos. Sunt asa de frumoase aceste miniaturi! Abia astept sa le vad la o expozitie. Sunt curioasa cu ce o sa ne mai surprinzi.
Primeste toata admiratia mea,
Carmina
Anonymous says
tout est magnifique j’aime beaucoup
francoise (ITALY)